Philippe Lacroix, managing director van Manpower België.
Volledig scherm
Philippe Lacroix, managing director van Manpower België.

Manpower: "Aanwerven van talent wordt steeds moeilijker"

De Belgische werkgevers zijn voor het vierde opeenvolgende kwartaal optimistisch over de tewerkstellingsvooruitzichten. De Vlaamse werkgevers melden de sterkste aanwervingsintenties (+5) in vergelijking met hun Brusselse (+3) en Waalse (+1) collega's, zo blijkt uit een bevraging van HR-dienstenleverancier ManpowerGroup bij 750 Belgische werkgevers. Het aanwerven van talent wordt volgens de ondervraagden wel steeds moeilijker.

18 reacties

  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    Fout! De HR-diensten, mensen die doorgaans moeten oordelen over kandidaten voor jobs waar ze zélf geen fluit van afweten, maken het voor gemotiveerde sollicitanten onmogelijk nog een job te vinden. Kieper de HR-snotneuzen op straat en laat ze zelf eens een echte job zoeken.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Van zodra je een bepaalde leeftijd bereikt hebt, is talent hebben plots van geen tel meer en wordt de voorkeur gegeven aan aanmodderen of een veel jonger iemand zonder talent aanwerven.
  • Stefan Klemic

    6 jaar geleden
    Je hebt ook overal ervaring nodig, bedrijven zijn niet bereid werknemers zelf de vaardigheden voor de job aan te leren... Witte raven zijn nu eenmaal dun gezaaid!
  • vanessa ghesquiere

    6 jaar geleden
    Mss verlangen jullie te veel. Vroeger leerde ze je de job aan op het werk en nu moet je een diploma hebben en ervaring plus een auto
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Het is niet aanwerven van talent dat moeilijker wordt het is het aanwerven van goedkope onderbetaalde arbeiders die moeilijker wordt altijd liegen en rond de pot draaien.