Kris Van Malderghem en slachtoffer Stéphanie Reybrouck.
Volledig scherm
Kris Van Malderghem en slachtoffer Stéphanie Reybrouck. © Ronny De Coster

"Ik heb een vampier gedood": Oost-Vlaming die vriendin onthoofdde, ontsnapt aan celstraf

Kris Van Malderghem (43), de man die in 2014 zijn vriendin uit Vurste doodde en onthoofdde omdat hij naar eigen zeggen dacht dat ze een vampier was, moet niet naar de cel, maar wordt geïnterneerd. Volgens de rechtbank verkeerde hij tijdens de feiten in een psychose en is hij niet toerekeningsvatbaar. De gerechtsdeskundigen, die meenden dat Van Malderghem zijn psychose veinsden, kregen er tijdens het vonnis flink van langs: “Een gebrekkige en inconsistente werkwijze.”

66 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Slachtoffer gaf al twee dagen eerder aan dat er iets niet klopte, dat er iets aan de hand was. Waar bleven de hulpdiensten en behandelende arts?
  • Benny Vdput

    6 jaar geleden
    Geïnterneerd kan langer duren als een levenslange gevangenisstraf .zoiezo zal hij er wel voor opdraaien .dus mensen geen paniek
  • gustaaf guldentops

    6 jaar geleden
    belgie het gekste land ter wereld,teveel regeringen,teveel gemeente en provincie raden en veel teveel politici,het zijn allemaal mensen die niet in onze maatschappijj thuis horen,want zij leven niet IN onze maatschappij maar naast de maatschappij.
  • Dirk Loockx

    6 jaar geleden
    Dat iemand in een psychose met een mes steekt of met een stok slaat is te verstaan. Maar iemand onthoofden met 4 messen ? Dan komt er toch enige redenering bij kijken zou ik zo denken.
  • Janna Boonstra

    6 jaar geleden
    Wie houd dus wie voor de gek? Kris Van Malderghem is dus slimmer dan de rest.