Nieuwe coach Jacky Mathijssen kan niet winnen tegen voorlaatste: 1 op 21 voor Westerlo

Het debuut van coach Jacky Mathijssen is in mineur gestart bij Westerlo. De Kempenaars verloren in eigen huis van Moeskroen met 1-3. Westerlo blijft laatste met slechts één punt uit zeven wedstrijden.

rahe

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo

Moeskroen-Per.

Westerlo begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar kreeg na elf minuten een ijskoude douche te verwerken. Stojanovic haalde vanuit stilstand verschroeiend uit, Van Langendock zag de bal de winkelhaak in draaien. Moeskroen verdubbelde ei zo na meteen de voorsprong, maar Christensen hield Markovic van een doelpunt. De Kempenaars herpakten zich en halverwege de eerste helft was daar de gelijkmaker. Acolatse zette prima voor vanop links, de Griek Manias kroop voor zijn mannetje en kopte overhoeks binnen.

Moeskroen was echter de betere ploeg en al snel was Westerlo weer op achtervolgen aangewezen. Trezeguet, gehuurd van Anderlecht, dribbelde vanop links naar binnen. Met een laag en hard schot naar de verste hoek klopte hij Van Langendonck een tweede keer. Dat de wedstrijd aan de rust nog niet beslist was, dankte Westerlo aan de enorme misser van Viola. Die legde een niet te missen kans nonchalant naast.

Henkens rood

Amper vijf minuten na rust bracht Robin Henkens zijn ploeg nog meer in de problemen. De middenvelder, al geel geboekt, hinderde Moeskroen-doelman Delac bij het uittrappen. Een domme actie, want het kostte hem zijn tweede geel. Westerlo moest daardoor met een man minder verder.

Lang wachtten de bezoekers niet om te profiteren van de situatie, al was er een grote portie geluk mee gemoeid. Via het hoofd van Miletic kopte Simic een hoekschop in doel. 1-3 en boeken toe voor de thuisploeg. Die probeerde wel, maar onder meer Hyland liet na om de zeldzame mogelijkheden te benutten. De middenvelder knalde op een mooie aflegger van Lanzini hoog over. Ook Heylen liet nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer liggen. Aan de overkant probeerde Trezeguet zijn doelpunt te kopiëren, maar deze keer zeilde zijn schot net naast.

Jacky Mathijssen debuteert zo in mineur bij Westerlo, dat 1 op 21 boekt en troosteloos laatste staat. Glen De Boeck, die ook op de wip zit, redt met de zege voorlopig zijn vel. Moeskroen springt door zijn tweede zege van het seizoen naar de twaalfde plaats. Met zes punten staat op gelijke hoogte van Lokeren, dat zondag nog in actie komt.