Leider Lierse dolt met Tubeke: 5-1

Lierse heeft de leidersplaats in de tweede klasse met verve verdedigd. De Pallieters wonnen in eigen huis met 5-1 van Tubeke. De Belder maakte een hattrick.

kugu

De Pallieters namen een sterke start en claimden ook een vroege voorsprong. De Belder smeekte eerst om een strafschop die hij niet kreeg van Vanbecelaere, maar nam amper een minuut later revanche. Op aangeven van Joachim opende de spits de score. Nadien hield Lierse controle over het gebeuren. Masika had een dubbele voorsprong aan de voet, maar ging te zelfzuchtig zijn kans en Bougrine besloot in het zijnet.

De 2-0 volgde toch nog, toen opnieuw De Belder werd weggestuurd door Bougrine en de Lierse spits makkelijk over Beunardeau in doel wipte. Diezelfde De Belder verdiende op slag van rust opnieuw een strafschop, toen hij de pas werd afgesneden op weg naar doel, maar alweer gaf de ref geen krimp. Omdat Tubeke niet verder kwam dan een halve kans voor Betsch stond het aan de rust 2-0.

Tweede helft

Lierse maakte in een sterke tweede periode helemaal komaf met Tubeke. Nog voor het uur lag de partij in een definitieve plooi, toen Joachim een voorzet van de ingevallen Benson doorkopte en De Belder de bal aan de tweede paal hard in doel joeg. Meteen had de spits zijn hattrick beet.

Lierse ging door op zijn elan en was zeven minuten later helemaal klaar. De bal ging op de stip na een fout van Ibrahima Ba en Joachim zette enig mooi de penalty om. Lefaix kon nadien nog milderen voor de bezoekers, maar het was toch Joachim die het orgelpunt plaatste met de 5-1.