Archiefbeeld van de vrijlating van een zeehond die werd opgevangen door Sea Life in Blankenberge.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van de vrijlating van een zeehond die werd opgevangen door Sea Life in Blankenberge. © Benny Proot

"Niet elk zeehondje moet gered worden"

"Niet elk zeehondje dat met grote ogen op het strand ligt te huilen, moet gered worden", luidt een nieuw advies in Nederland. De aanbeveling wordt verwelkomd door Vlaamse experts. “Onder druk van het publiek zijn we vorige zondag nog een gezond zeehondje gaan ophalen op het strand van Middelkerke”, zegt Manu Popin, hoofdverzorger bij Sea Life Blankenberge. “Dat was nergens goed voor. Maar mensen bleven maar bellen en dreigden met klachten bij Gaia. Ze sleurden zelfs emmers zeewater aan om de puppy nat te houden, terwijl die drie dagen zonder water kan.”

8 reacties

  • mich lee

    6 jaar geleden
    Als men elke rustende zeehond moet gaan opvangen... Zeehonden rusten nu eenmaal regelmatig op het droge. Als er geen zandbanken zijn voor de kust, dan doen ze dat op de kust. Geniet vanop afstand van de unieke gebeurtenis die je mag aanschouwen en laat het dier verder met rust.
  • Floris Nijs

    6 jaar geleden
    Schrik voor Gaia. Nu is het al ver gekomen. Die moeien zich met alles.
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Vandaag de dag doet men dit met mensen ook.. Natuurljke selectie staat een trapje lager dan de zwakken aan boord houden.. Hetgeen ons mens maakt zorgt dat we zelf tegen de natuur ingaan, van onszelf alsook andere soorten. Bon dat is misschien niet humaan genoeg of wat kort door de bocht voor onze 'politiek correcte', 'sociale', 'ontwikkelde' en 'welvarende' maatschappij.
  • Renaat Moerman

    6 jaar geleden
    Als ik zie hoeveel ik er op Facebook moet "ontvrienden" omdat ze hele dagen met honden en katten bezig zijn verschiet ik daar niet van. De mens is een achterlijk wezen aan het worden.
  • marc werbrouck

    6 jaar geleden
    De verkleutering van de mensen is al een tijdje bezig...Komen nooit in de echte natuur en zien in elk dier een hulpeloos wezen!