thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Zweedse regeringspartij wil godsdienstonderwijs in gesubsidieerde scholen bannen: "Leraars en opvoeders zijn verantwoordelijk, niet imams en priesters"

In Zweden hebben de regerende sociaaldemocraten voorgesteld om godsdienstonderwijs te verbieden in gesubsidieerde confessionele scholen, dat om "segregatie" te bestrijden. Sinds 2012 ving het Scandinavische land zowat 400.000 migranten op. 

30 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Typisch voor "regerende" sociaal-"democraten" (?). Zweedse in dit geval. Men snuift naderend onheil (morrende vikings). Dan vlug de "snijdende" braampjes van de tolerantie-gesel "vijlen", te laat ! Odin (Rechts) klopt op het raam !
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Het verstand komt met de jaren maar dan is het meestal al te laat.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Ze staan op een kruisweg om de gesubsidieerd godsdienstonderwijs te bannen, te stoppen, te...zet dan een geel "ruitje" in uw vlag en op de achtergrond het kleurtje van de sociaal democraten en een maantje om niet te provoceren.
  • Désiré hmelers

    6 jaar geleden
    Scheiding tussen! Staat en Kerk... Ik denk dat ze dat in Zweden begrepen hebben. GEEN belastinggeld meer voor de godsdiensten, geen subsidies meer.Geen kerkfabrieken.. Dat de Godsdiensten maar leren zich zelf te bedruipen. Moet men eens zien hoe het overheidstekort slinkt! Geld eveneens voor de subsidies aan vakbonden en politieke partijen.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Zouden ze overal mee moeten stoppen met religie te onderwijzen in de openbare scholen.Religie is prive en dat moet je thuis maar leren en beleven niet in het openbaar