"Ik ben niet bang voor de dood, maar ik heb geen haast om te sterven. Ik heb zoveel dat ik eerst wil doen", zei Stephen Hawking toen hem naar de dood gevraagd werd.
Volledig scherm
"Ik ben niet bang voor de dood, maar ik heb geen haast om te sterven. Ik heb zoveel dat ik eerst wil doen", zei Stephen Hawking toen hem naar de dood gevraagd werd. © Photo News

De beste quotes van Stephen Hawking: "Het leven zou tragisch zijn als het niet grappig was"

Vandaag werd bekend dat de invloedrijke Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking op 76-jarige leeftijd is overleden. Wij verzamelden enkele van zijn meest inspirerende citaten, die aantonen hoe briljant de man was én dat hij behalve een geniaal stel hersens ook nog een bijzonder goed ontwikkeld gevoel voor humor had.

6 reacties

  • Emile Tack

    2 jaar geleden
    Een zeer grote meneer, ik begrijp niet altijd zijn wiskundige uitleg, maar blijft voor mij één van de allergrootste wetenschappers op onze aardbol.
  • john weeda

    6 jaar geleden
    Met pijn in het hart vernam ik het nieuws. Je was een grote meneer ondanks je fysieke beperking. De talloze boeken die je schreef, zal ik koesteren. Vaarwel!
  • Freddy Heynderickx

    6 jaar geleden
    We gaan hem missen op deze bol !! Great man !
  • Sara Peeters

    6 jaar geleden
    RIP Stephen Hawking! ooit zullen je theorieën bewezen worden maar daar zullen nog generaties over gaan! Je bent onze Einstein van deze tijd!
  • Jan Moerentorf

    6 jaar geleden
    ik neem mijn hoed af en buig diep