Professor Stephen Hawking
Volledig scherm
Professor Stephen Hawking © Photo News

Niet iedereen was vol lof over Stephen Hawking: "Hij wilde radiosignalen de ruimte in sturen voor buitenaardse wezens, en het heelal gaan koloniseren"

CelebritiesStephen Hawking werd bekend dankzij theorieën die voor de meeste natuurkundigen nog steeds nauwelijks te bevatten zijn. Dat stelt wetenschapsjournalist Govert Schilling in een reactie op het overlijden van het Britse icoon. "Hij was een pionier op het gebied van zwaartekracht- en kwantumtheorieën en zwarte gaten", aldus Schilling. "Hij heeft de manier waarop we naar die onderwerpen kijken voorgoed veranderd."

5 reacties

  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Je kan geen theorieën of vraagstellingen beantwoorden als je niet tracht om enkele controversiële ideeën te beproeven. Buiten het natuurkundig genie, is er ook een filosoof verloren gegaan. Hij vond de perfecte balans waarin hij zijn kennis in de wetenschap kon vereenzelvigen met zijn verbeelding. En zoals Einstein zei 'Imagination is more important than knowledge'..
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    "Hij wilde radiosignalen de ruimte in sturen voor buitenaardse wezens". Integendeel. Hij waarschuwde om dat niet te doen, en zo niet onnodig de aandacht te trekken van mogelijk veel meer geavanceerde beschavingen. Als we ooit zo'n bezoek zouden krijgen, zou dat wellicht het einde van de mensheid op aarde betekenen.
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Wat is er verkeerd met het heelal te koloniseren? We zijn hier met veel te veel op ons klein planeetje (hij duidde ook op het gevaar van overbevolking) en de ruimte is bijna oneindig. Buitenaardse wezens dat is wel wat anders...
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    De Nederlandse theoretisch sterrenkundige noemde hem in zijn boek Passie en Precisie een man die het liefst voor de televisie uitpakte met heel wat onzin.
  • Eric busseniers

    6 jaar geleden
    Ik blijf erbij wat hij vertelde dat we het heelal zullen verkennen geloof ik ook , ik blijf er bij zoals star trek zie ik ook e toekomst om het heelal te verkennen , al die andere films geloof ik niet in , gewoon een schip bouwen zoals star trek en de planeten verkennen ,dit zie ik als toekomst ,