Tim Dirven
Volledig scherm
PREMIUM
© Tim Dirven

Te slechte luchtkwaliteit in twee op de drie basisscholen: "Dit is heel verontrustend"

Slechts een fractie van de Belgische basisscholen kent een goede luchtkwaliteit. Bij 61 procent is de luchtkwaliteit zelfs slecht tot dramatisch te noemen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar luchtkwaliteit bij 222 basisscholen. "Dit zijn heel onrustwekkende resultaten."

37 reacties

  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    En toch worden die zelfde kinderen naar school gevoerd met een auto?en dan komen die kinderen ook opgestookt demonstreren voor betere lucht en geen auto meer in de ongegeving van de school?wat is het nu?
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    We kunnen niet zonder auto want we moeten kinderen wegbrengen, gaan werken, boodschappen doen, soms ook nog voor ouders zorgen.--- Vroeger konden vrouwen thuisblijven en kinderen te voet naar school brengen, nu moet je doorrijden tot 67j zonder veel toekomstperspectieven. Onze levenswijze moet veranderen met minder jobs, de helft is overbodig, meer zorgtijd voor elkaar, veel meer groen en minder (over)bevolking en verkeer.
  • Baldr VanHoek

    6 jaar geleden
    Falend beleid over heel de lijn... diesel aanpakken is zinloos omdat de enige alternatieven niet worden aangeboden en als je niet achter een nietsverbrander staat. Waterstof is de enige optie om geloofwaardig te zijn. Zeveren over opslag en onderhoud hiervan zijn uitvluchten. Nucleaire waantoestanden zijn overbodig...
  • Gilbert Van Leeuwen

    6 jaar geleden
    NO2 krijg je altijd wanneer iets verbrand wordt, of het nu diesel is of de modernste CV ketel. Het is een verbinding van de bestanddelen in lucht die plaatsvindt bij een verhoogde temperatuur. Bijgevolg is het ijdele hoop om dat bestanddeel in de lucht omlaag te krijgen. Waar niet over gesproken wordt, is de slechte luchtkwaliteit in de klaslokalen, waar een hoop kinderen in een afgesloten ruimte zit.
  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Mannekes, mannekes, mannekes. Tegenwoordig is niks nog goed. We leven toch nog ? Is er iemand ziek geworden op de speelplaats of van het eten van een kottelet van Veviba ? Leer terug eens relativeren en van het leven te genieten.