Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geens: "Nog deze legislatuur gegarandeerde dienstverlening in gevangenissen"

BinnenlandNog deze legislatuur komt er een initiatief om bij staking van het gevangenispersoneel minimale rechten van gedetineerden te waarborgen. Dat stelt minister van Justitie Koen Geens in antwoord op het rapport van het Comité ter Preventie van Foltering (CPT) van de Raad van Europa, waarin kritiek geleverd werd op het uitblijven van een systeem van minimale dienstverlening. 

9 reacties

  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Dienstverlening aan criminelen,......moeten we nu verwonderd zijn dat er overbevolking is?? Maak er een afschrikking van, een toestand die men niet gauw vergeet,.....wedden dat er op termijn plaatsen vrijkomen. Toen we in de jaren 50 en 60 (verplicht)soldaat milicien waren in Turnhout en Duitsland waren we veel slechter af.
  • Nils De Vriendt

    6 jaar geleden
    Hoe kan een gevangenis nu overbevolkt zijn? Ik zit op mijn werk een hele dag in een kotje van 3 op 1.5 meter zonder ventilatie, klimatisatie en buitenlicht en heb niemand iets misdaan! Dringend tijd om eens een referendum te doen over hoeveel plaats een gevangene nodig heeft
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Laat mij een gevangenis bouwen en ik garandeer dat er: 1- geen enkele levend ontsnapt, er 10 procent van huidig aantal cipiers nodig is, er ruimte is voor de rechtbanken zodat de gedetineerden niet langer kostelijk verplaatst dienen te worden. Dit kan door alle contact met de zware gevallen te beperken tot robots die ze in alles begeleiden. Menselijk contact is dan beperkt tot een advocaat. Eten komt in poedervorm met alle benodigde voedingstoffen, evenwel zonder smaak!
  • benny vandersanden

    6 jaar geleden
    Ik denk dat de brave burger meer geïnteresseerd is in rechtvaardigheid voor slachtoffers in plaats van de rechten van crimineeltjes. Doe deze legislatuur iets aan het logge, inefficiënte en bij tijden ronduit belachelijk justitie apparaat en hun al even belachelijke straffen. Zijt bezig met rechtvaardigheid en u verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij in plaats van met criminelen
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Geens. Het is niet meer van belang wat je uitkraamt.