Brits premier Theresa May stelde vast hoe Rusland het Brits ultimatum naast zich neer legde. Haar antwoord is het uitwijzen van 23 Russische diplomaten.
Volledig scherm
Brits premier Theresa May stelde vast hoe Rusland het Brits ultimatum naast zich neer legde. Haar antwoord is het uitwijzen van 23 Russische diplomaten. © REUTERS

Brits koningshuis boycot WK Voetbal en May zet 23 diplomaten land uit. Rusland noemt het "vijandige reactie"

Groot-Brittannië zet 23 Russische diplomaten uit naar aanleiding van het vergiftigen van de Russische ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter Joelia. Dat heeft de Britse premier Theresa May aangekondigd, samen met een reeks andere maatregelen. De Russische ambassade spreekt van een "vijandelijke, onaanvaardbare reactie". Het gaat om de grootste groep diplomaten die het land moet verlaten in dertig jaar. Ze krijgen een week tijd om het land te verlaten.

211 reacties

  • Filip Derycke

    6 jaar geleden
    Blair liep indertijd achter bush met zijn "bewijzen" voor massavernietigingswapens in Irak, die nooit werden gevonden. Nu wil May de Russen schofferen, en weer zullen ze in het zand bijten.
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Poetin is veel slimmer en intellectueler dan die bende Europese graaiers te samen.Die man wacht rustig de bewijzen(als die er zijn natuurlijk) af. Voor hij zulke onzin gaat staan verkopen zoals die van May.Tenslotte welk voordeel heeft Poetin bij dit geval? Niks geloof ik.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    haha belgie al zo goed als geplaatst dank zij de russen
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Er zijn mensen op dit forum die beweren dat je in Rusland alles kan kopen. Wel die mensen kijken teveel filmpjes of lezen teveel fantasie boekjes. In de VS worden jaarlijks veel mensen en zelfs kinderen dood geschoten op de straat en zelfs in de scholen. Heb je al gehoord van dit soort crapuul hier in Rusland? Neen.Hier is een wapenwet. In de VS niet. Dus denk aub eerst goed na.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Ondanks de brexit schat ik de Britten nog altijd hoog in en ben ervan overtuigd dat ze dit niet zouden doen als ze niet 100% zeker zouden zijn van hun zaak. Het wijst op hun rechtvaardigheidsgevoel en hun moed om deze maatregel te nemen ondanks de nare consequenties die eraan kunnen verbonden zijn. Eén ding is zeker, ze laten nog altijd niet over zich heen lopen.