Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) © BELGA

CD&V wil Amerikaanse ambassade aan de tand voelen over dreigende handelsoorlog

Binnenland Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) wil een vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade uitnodigen in het Vlaams Parlement. De CD&V'er wil op die manier meer tekst en uitleg krijgen bij het "protectionistische beleid" van Amerikaans president Donald Trump en de gevolgen van dat beleid voor de Vlaamse economie. 

13 reacties

  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Goed voorstel. Stuur Peeters samen met Van Rompuy en succes verzekerd. Ze beloven daar wat aandelen, en Trump zal zwichten. Alleen ze mogen niet zeggen dat zij de slechtste onderhandelaars zijn.
  • gina duribreux

    6 jaar geleden
    manman dat ze stoppen met de arcoaandeelhouders te willen bevoordelen tegen over de bevolking en de Dexia en fortis kleine aandeelhouders zijn ook hun geld kwijt gelukkig is Europa daar om toezien of ieder aandeelhouder of niemand cd&v wil stemmen kopen zoals de maffia en jullie willen praten met usa in iegen zakken kijken
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Vergeefse moeite, niemand weet wat die gek bezield. Dus zeker ook de Amerikaanse ambassade niet. Als Amerika denkt dat zijn economie zal groeien door een handelsoorlog te beginnen gaan ze nog serieus verschieten. Maar misschien moeten we de Amerikanen hun chloorkippen en hormonenvlees toch maar op de Europese markt toelaten? Uiteraard met een waarschuwing voor de consument erop.
  • daan aerts

    6 jaar geleden
    amai nu is Trump zeker bang van zo een belangrijke partij als CD & V
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Zijn er verkiezi gen op komst man? Anders hoor of zie je dit heerschap niet maar nu acht hij het moment gekomen om uit zijn winterslaap te komen. Wat een zielige man denkt Vanrompuy nu echt dat de ambasade wakker gaat liggen van meneer.