Andrea Anastasi.
Volledig scherm
Andrea Anastasi. © volleywood

Wereldcoach voor Red Dragons: Italiaan Andrea Anastasi (57) leidt België op WK volley

VolleybalDe Belgische volleybalbond heeft de hoofdvogel afgeschoten in zijn zoektocht naar een waardige vervanger voor Vital Heynen, die een maand geleden het aanbod van de Poolse wereldkampioen verkoos boven een verdere samenwerking met de Red Dragons. Uit de lange lijst – hoofdzakelijk buitenlandse – kandidaturen werd de Italiaan Andrea Anastasi (57) uitverkoren. Ooit topspeler, vandaag een coach met wereldfaam.

4 reacties

  • Kevin Versnoyen

    6 jaar geleden
    Roger maes was ook een legende maar dan vanuit België !!!
  • Frans Van der Borght

    6 jaar geleden
    Uitstekende keuze
  • Koen Surmont

    6 jaar geleden
    Wereldtopper : als speler en als trainer/coach. Prachtige zet van de Bond. Welkom !
  • Patrick Vandeputte

    6 jaar geleden
    Volleybalbond doet wat voetbalbond niet kan: een absolute topper aanstellen bij de Nationale Ploeg. Chapeau.
  1. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.
  2. Viertal die "spot dreven met de sport" uit de uitslag van Chinese halve marathon geschrapt
    4

    Viertal die "spot dreven met de sport" uit de uitslag van Chinese halve marathon ge­schrapt

    “Hij is mijn vriend.” Met die woorden verklaarde de Keniaan Willy Mnangat aanvankelijk waarom hij de Chinese thuisloper He Jie (25) de halve marathon van Peking liet winnen. Op de beelden is te zien hoe naast Mnangat ook Robert Keter, een andere Keniaan, en de Ethiopiër Bikila zich inhouden om He als eerste over de finish te laten komen. De organisatie heeft ervoor gekozen om het viertal uit de uitslag te schrappen.