Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

N-VA: "Vroeger pensioen mag niet leiden tot lager pensioen"

Zware beroepenVroeger pensioen wegens een zwaar beroep mag niet leiden tot lager pensioen. Dat vindt de N-VA. De partij wijst er ook op dat er een budgettaire enveloppe is bepaald voor die zware beroepen.

29 reacties

  • Baudouin Huysveld

    6 jaar geleden
    Vrachtwagen chauffeurs is toch veel zwaarder dan die leraars en zo voort. Ik heb 51 jaar effectief gewerkt,in begrepen bijna twee jaar ziekte. Vanaf mijn 14 de jaar tot aan mijn legerdienst gewerkt als knecht in de bouw. Na míjn legerdienst tot aan mijn pensionering van 65 ste jaar gewerkt als vrachtwagenchauffeur nationaal en internationaal,is dat geen zwaar beroep misschien? Ik heb een pensioentje van 1200 euro's per maand
  • dirk lathouwers

    6 jaar geleden
    Ogen open en zakken toe als NVA zo iets zegt. Is gewoonlijk het omgekeerd als ze verkozen zijn.
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Is alleen weggelegd voor ambtenaren in de privé zijn blijkbaar geen zware beroepen want die zijn de leveranciers van de vette weddes en ditto pensioenen voor ambtenaren
  • jan geens

    6 jaar geleden
    jaja leeraar is een zwaar beroep want psychologisch belastend . Ik wil het best geloven maar mogen er dan ook een paar punten afgetrokken voor bijna een half jaar verlof ?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Geef vanaf 55 jaar iedere werknemer om de 2 jaar een gedegen medisch onderzoek. En laat daar van afhangen of hij vroeger mag stoppen of niet. Het zou ook helpen om preventief ziekte te voorkomen. Wat dan weer een besparing is voor de sz. En het is de enige eerlijke oplossing. Het hangt immers van zo veel factoren af of je lang gezond blijft of niet.