REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Legendarische Amerikaanse speelgoedketen Toys 'R' Us sluit de deuren van 735 winkels, 33.000 jobs op de helling

Het is de geplaagde speelgoedverkoper Toys 'R' Us niet gelukt om een oplossing te vinden voor zijn financiële problemen. De keten sluit in de Verenigde Staten de deuren, zo is vanmorgen bekend geraakt.

6 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Veel apparaten hebben een spaarstand. Waarin ze minder verbruiken. Onze westerse neoliberale regeringen zijn er in geslaagd om de burger in spaarstand te zetten. Waardoor hij minder gaat consumeren. Het is alvast beter voor het milieu. Maar slecht voor de economie en de overheidsinkomsten.
  • Constante Van Planck

    6 jaar geleden
    Doet me denken aan de sluiting van Tandy in begin jaren '90. Was pijnlijk. Probleem is, als de rijken almaar rijker worden en de bevolking almaar armer... Wie zullen dan nog de rijken hun spullen kopen?
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    Als je de middenklasse (werkende klasse) uitperst en doet bloeden komt het verval van economie instant. Middenklasse verdwijnt als sneeuw voor de zon ....(wie gaat alles blijven betalen voor onze roverheid!)) in de toekomst !?
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Veel bedrijven met dure CEO's hebben de e-commerce boot gemist. Maar ik denk dat het een veel dieper probleem is. Het verval van ons economisch systeem. De koopkracht blijft dalen, ongelijkheid neemt toe, enkel rijken worden rijker. Kinderen spelen nog altijd met speelgoed, maar je moet wel geld hebben om het nog steeds te kopen. Via eenmalige ingrepen proberen ze economische groei te scheppen maar die groeit gaat niet naar de werkende, men wil het echt niet inzien dat het niet werkt.
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Hoeveel jonge kinderen spelen nu op Ipad of smart tv waar het vroeger met speelgoed was met veel minder stress ...maar ja vroeger waren de kinderen lomper zeker.