Gilbert: nu nog Milaan-Sanremo.
Volledig scherm
Gilbert: nu nog Milaan-Sanremo. © BELGA

IN BEELD. Knalt Gilbert zich in maart 2020 in befaamd lijstje met wielericonen die vijf monumenten wonnen?

WielrennenMilaan-Sanremo, in maart van volgend jaar, wordt een speciale koers voor Philippe Gilbert. Dan kan hij zijn vijfde en enige nog ontbrekende monument aan zijn lijstje toevoegen. Rik Van Looy was de eerste renner die de ‘grote vijf’ – Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije – op zijn palmares schreef. In 1961 was het kwintet op z’n 27ste rond voor de Keizer van Herentals. Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck traden later in zijn voetsporen. Wordt Gilbert (36) in 2020 nummer vier in dit vermaarde lijstje? Van een uitdaging gesproken. 

14 reacties

  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    De kans, dat hij Milaan-San-Remo zal winnen is uiterst klein. Die koers is van een heel ander kaliber, waarbij de laatste twee heuveltjes de echte sprinters toch nog heel veel kansen geven om voor de meet erbij te zijn.
  • monique bolen

    5 jaar geleden
    Voor de criticasters hoeveel maal heeft hij in Milaan-San Remo top tien gereden? hij kon met een beetje geluk deze ook al op zijn palmares hebben maar een Phil laten ze zo maar niet rijden.
  • Freddie HEREMANS

    6 jaar geleden
    Amaai HLN, jullie hebben 1 foto van Rik Van Looy. Ik heb er 20 in mijn archieven liggen, in zwartwit weliswaar. Moet ik eens wat kopietjes doorsturen ?
  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Destijds reden er enkel Belgen , Italianen , Fransen en Nederlanders de klassiekers . In de Rondes kwamen er nog de Spanjaarden bij ... Af en toe zag je nog eens een verdwaalde Duitser ( Altig ) of een Engelsman ( Simpson ) ....
  • Bon Valkiers

    6 jaar geleden
    In het artikel gaat het wel degelijk over die wedstrijden, die algemeen beschouwd worden als de 5 monumenten onder de klassiekers. De huidige WT1-koersen dus. Parijs-Tours hoort daar al heel lang niet meer bij. Dan kan je Parijs-Brussel ook vermelden, ooit ook een top-klassieker. De Waalse Pijl, drie keer gewonnen door Eddy Merckx, mijnheer Heremans, heeft daar nooit toebehoord. Dus inderdaad, alleen Van Looy, Merckx en De Vlaeminck hebben die monumenten op hun palmares staan.