© Catwalk Pictures

Graatmagere modellen op catwalk van Donatella Versace

Het debat over onverantwoord magere modellen laait tijdens London Fashion Week weer volop op nadat op de catwalkshow van Versace een aantal graatmagere modellen over de catwalk schreden. Het is niet de allereerste keer dat ontwerpster Donatella haar voorliefde voor graatmagere modellen in de kijker zet en daar wordt ze nu opnieuw voor op de vingers getikt in de media.

VVA

De catwalkshow van Donatella Versace op zaterdagavond kon rekenen op heel wat mediabelangstelling, maar het was niet de collectie die met alle aandacht ging lopen. Integendeel zelfs, het waren de graatmagere modellen met ingevallen wangen en dunne benen die voor controverse zorgden. Hierdoor laait het debat over het gebruik van onverantwoord magere modellen in de modewereld weer op.

Donatella Versace kwam in het verleden al in opspraak omdat ze een grote voorliefde voor graatmagere modellen lijkt te hebben. In 2011 weigerde ze om haar collectie voor H&M door 'echte vrouwen' te laten presenteren in plaats van door professionele modellen. En volgens de Amerikaanse krant New York Daily News zou ze op vrijdag ook al twee modellen geweigerd hebben voor een fotoshoot op basis van hun gewicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty