Direct naar artikelinhoud
Misbruik

'American Idol'-zanger ongevraagd gezoend door Katy Perry: "Het voelde ongemakkelijk"

De kus van 'American Idol'-kandidaat Benjamin Glaze met Katy Perry.Beeld Mark Levine/ABC

Een American Idol-kandidaat die ongevraagd werd gezoend door jurylid Katy Perry, voelt zich niet seksueel misbruikt door de zangeres.

Op de vraag van de jury of hij weleens een meisje heeft gekust, antwoordt de 20-jarige Benjamin Glaze uit Oklahoma: "Ik heb nog nooit een vriendin gehad en ik kan geen meisje zoenen zonder een relatie met haar te hebben."

"Kom hier", beveelt popzangeres en jurylid Katy Perry. De kandidaat loopt op haar af voor een kus op de wang, maar de zangeres draait haar gezicht en kust hem vol op de lippen.

Na de aflevering hebben boze kijkers zich afgevraagd wat er gebeurd was als een mannelijk jurylid een vrouwelijke kandidaat ongevraagd had gezoend

Na de aflevering hebben boze kijkers zich afgevraagd wat er gebeurd was als niet zangeres Katy Perry maar een mannelijk jurylid een vrouwelijke kandidaat ongevraagd had gezoend. In The New York Times heeft Glaze zelf nog wat olie op het vuur gegoten: "Het voelde ongemakkelijk. Ik had mijn eerste kus willen bewaren voor mijn eerste relatie. Ik wilde dat het bijzonder zou zijn."

Geen #metoo

Op Instagram heeft de American Idol-deelnemer gisteravond uiteindelijk een nieuw #metoo-incident kunnen voorkomen. The New York Times heeft zijn woorden verdraaid: "Ik klaag helemaal niet over de kus van Katy Perry. Ik vind niet dat ik door haar seksueel misbruikt ben."

De jonge zanger zegt dat hij het woord 'ongemakkelijk' gebruikte “omdat ik nog nooit gekust was en het niet zag aankomen.”