ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Nationaal Geluksonderzoek: een op de drie Belgen "zeer gelukkig", maar ook kwart landgenoten "ongelukkig"

Een op de drie Belgen is vandaag zeer gelukkig, maar ruim een kwart is dat niet, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek. Levensverzekeraar NN en professor Lieven Annemans en zijn team van de UGent deden een onderzoek bij 3.770 Belgen om na te gaan wat hen gelukkig maakt. Donderdag werden de eerste resultaten voorgesteld van een bevraging bij een representatieve steekproef van 1.600 Belgen. 

53 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    uitgemolken door de staat, onveiligheid, aanwezigheid moslims, terrorismedreiging, ik voel me ongelooflijk gelukkig !
  • Lucas Theophiel

    6 jaar geleden
    Voelen de mensen zich niet gelukkig of niet veilig ???
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Sommige mensen zijn of zullen nooit gelukkig zijn die kijken teveel naar anderen doe wat jij zelf wil en geniet vd goeie dagen!
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Deze bevraging was te simpel. Een echte bevraging van een bevolking gaat ten eerste via een soort referendum en ten tweede gaan de vragen dieper. Ben je gelukkig is gemakkelijk want dit is te algemeen. Begin je vragen te stellen over onderwerpen en vraag dan of ze ermee gelukkig zijn. Wedden dat ze niet durvben vragen of we gelukkig zijn met huidig europa, Belgie, gewest, stand bestuur!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Om mijn vorige reactie af te maken: de senioren zijn ook gelukkiger omdat een groot deel van hen 5 á 6 maanden per jaar België kan ontvluchten. Ga maar eens na hoeveel er overwinteren in Spanje of elders !