Burgemeester Beveren klaagt ‘middeleeuwse toestanden’ bij schoolpoort aan

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) © pvl

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) vraagt om bijkomende capaciteit voor scholen in Beveren. Sinds woensdag kamperen een 200-tal ouders aan de Sint-Maarten Middenschool in Beveren-Waas. ‘Dit zijn middeleeuwse toestanden’, vindt Van de Vijver.

Wle

Het probleem beperkt zich niet tot Sint-Maarten, maar ouders kamperen er wel sinds woensdag om hun kinderen zaterdag te kunnen inschrijven.

Een deurwaarder noteert op vraag van de ouders een volgorde om de inschrijvingen eerlijk te doen verlopen. Op die manier moeten ouders niet overnachten aan de school. Maar burgemeester Van de Vijver vraagt wel aan Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) om een efficiënter inschrijvingssysteem op te richten. ‘Mensen willen zekerheid’, vindt de burgemeester.

Een twintigtal plaatsen zijn al toegewezen aan broers en zussen van leerlingen. Maar naar de overige 180 plaatsen is veel vraag, zeker nadat enkele kamperende ouders een kettingreactie in gang hebben gezet. ‘Ik begrijp de ouders, maar de directie staat voor een voldongen feit’, zegt Van de Vijver.

Hij hoopt dat bijkomende capaciteit in het Beverense onderwijs gelijkaardige situaties in de toekomst kan vermijden.