Emmanuel Macron,  Angela Merkel en Donald Trump - hier nog samen op de G20 van vorig jaar - onderschrijven de veroordeling van Rusland door Brits leider Theresa May.
Volledig scherm
Emmanuel Macron, Angela Merkel en Donald Trump - hier nog samen op de G20 van vorig jaar - onderschrijven de veroordeling van Rusland door Brits leider Theresa May. © AFP

Vier grootmachten veroordelen Rusland: "Eerste offensief gebruik van zenuwgif sinds Tweede Wereldoorlog"

De leiders van de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië hebben in een strenge mededeling gezamenlijk het gebruik van een op militaire leest geschoeid zenuwgif, gelinkt aan Rusland, veroordeeld als "het eerste offensief gebruik van een zenuwgif in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog". Rusland zegt zelf represaillemaatregelen te bekijken.

129 reacties

  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    als Putin echt wil dan volgen wij binnenkort allemaal Russische les..dus wees maar blij dat hij het niet in zijn hoofd haalt om het zielig ,kapitalistische Europa in te palmen.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Dit is door het UK zelf gedaan omwille de aandacht van de moeilijke Brexit af te leiden..
  • Marc LInden

    6 jaar geleden
    We kunnen Rusland over nemen tot aan de Oeral. Mooi sluitstuk als grens.
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Als de Russische geheime dienst iemand uit de weg wil ruimen gaan we zelfs nooit weten dat het moord was. Waarom zou de FSB met zenuwgas iemand proberen te vermoorden? Te opzichtig en het laat sporen na. Zo amateuristisch zijn ze niet.
  • luc vuerings

    6 jaar geleden
    Wat een klucht!!! "de grootmachten"???wie??? Trump, UK en Merkel die het ganse spel manipuleren. Alle anderen schapen die het aanzien zonder reactie of het spel onderdanig dienen mee te spelen. De geschiedenis herhaald zich: 2000 jaar geleden zij Julius Cesar "verdelen om te regeren"