© Photo News

Dit is het mooiste vrouwengezicht volgens de wetenschap

Actrice Amber Heard, de 30-jarige ex-vrouw van Johnny Depp, heeft het mooiste gezicht ter wereld. Dat is de conclusie van de Britse plastisch chirurg Julian De Silva, die de laatste nieuwe face mapping-techniek gebruikte om te zien in welke mate gezichten van beroemdheden voldoen aan de zogenaamde ‘Griekse gulden snede’.

vwh

Heard, die momenteel een vechtscheiding met Johnny Depp doormaakt, heeft een proportioneel perfect gezicht. Dat komt 91,85 procent overeen met de zogenaamde goddelijke proportie, die door de Grieken weergegeven wordt als Phi. Het gezicht van Kim Kardashian staat op de tweede plaats, dat van Kate Moss op nummer drie.

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson heeft dan weer de mooiste ogen ter wereld, maar wordt op de voet gevolgd door Rihanna. ‘Blurred Lines’-model Emily Ratajkowski heeft de mooiste lippen en de mooiste wenkbrauwen zijn die van realityster Kim Kardashian. Amber Heard mag zich volgens de chirurg ook de vrouw met de mooiste kin en de mooiste neus ter wereld noemen.

Toch stipt De Silva aan dat deze zogenaamde perfecte proporties niets zijn om na te streven omdat ‘perfectie eigenlijk niet bestaat’. De volledige top tien van beroemde dames met een mooi gezicht volgens de wetenschap:

1. Amber Heard

© Photo News

2. Kim Kardashian

© Photo News

3. Kate Moss

© Photo News

4. Emily Ratajkowski

© Photo News

5. Kendall Jenner

© Photo News

6. Helen Mirren

© Photo News

7. Scarlett Johansson

© Photo News

8. Selena Gomez

© pn

9. Marilyn Monroe

10. Jennifer Lawrence

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER