Schepenen Erik Vanderheiden, Carl Devlies en Mohamed Ridouani over de mobiliteitscampagne 'Leuven, je geraakt er zo!'
Volledig scherm
Schepenen Erik Vanderheiden, Carl Devlies en Mohamed Ridouani over de mobiliteitscampagne 'Leuven, je geraakt er zo!' © Vertommen

Leuven pompt 250.000 euro in campagne om automobilisten wegwijs te maken in stadscentrum

Het Leuvense stadsbestuur lanceert een campagne om aan te tonen dat het stadscentrum vlot bereikbaar is voor wie met de wagen komt. Sinds de invoering van het verkeerscirculatieplan eind 2016 heerst immers het idee dat dat niet zo zou zijn. De campagne, waarvoor 250.000 euro uitgetrokken wordt, omvat onder andere de website Zonaarleuven.be.

8 reacties

  • Renée Schietekat

    6 jaar geleden
    Tja, wie geld teveel heeft laat het rollen hé. Staat haaks op de constante beweringen dat er moet bespaard worden.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Eerst 250000€ uitgeven om de auto wegwijs te maken en als iedereen de weg weet , weer geld uitgeven om de stad auto arm of luw te maken of zelfs de auto te bannen als ze maar ons geld kunnen opmaken zijn ze gelukkig
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    6.000 parkeerplaatsen buiten de stad en 100 kortparkeerplaatsen in een stad die 100.000 inwoners telt = gemiddeld 1 parkeerplaats per 17 inwoners?
  • jos hemelaers

    6 jaar geleden
    Met dit soort beleid wordt Leuven een echte spookstad. Van geen kanten nog bereikbaar met de auto. Recente maatregelen zijn enkel een doekje voor het bloeden. Dus gewoon den boom in met Leuven. FOERT!
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Ik kom er nooit meer. Ze maken de autobestuurders daar gek. Wat een slecht verkeersbeleid. Wie vindt daar zijn weg? Niemand. Blijf er gewoon weg.
  1. Hof van beroep: “Publicatieverbod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerechtvaardigd”

    Hof van beroep: “Publica­tie­ver­bod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerecht­vaar­digd”

    Het Gentse hof van beroep heeft het publicatieverbod vernietigd dat voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via de rechtbank liet opleggen aan HLN en VTM NIEUWS, na zijn mogelijk racistische uitspraken. Het hof vernietigt zo de beslissing van de kortgedingrechter in Dendermonde, verklaart het derdenverzet van DPG Media gegrond en veroordeelt Rousseau tot de kosten van de zaak. Conner Rousseau zal geen cassatieberoep aantekenen tegen het arrest, laat zijn advocaat weten.
  2. Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheidsbrief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”
    PREMIUM
    51

    Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheids­brief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”

    Charon (26) en Sannie (25) waren niet “zomaar” broer en zus. Ze waren onafscheidelijk. Verenigd in het verdriet om hun ouders. En nu verenigd in de dood. De politie vond hen maandagmorgen terug in het huis waar ze samen woonden. Hij zou haar eerst omgebracht hebben om daarna zelf uit het leven te stappen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat een gezamenlijke keuze was. Collega’s en vrienden getuigen: “Ze zei me dat ze niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten doen.”
    Dentergem