Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Steeds meer kinderen hebben moeite met schrijven, maar zo kunnen ouders helpen

Verschillende kinderartsen en specialisten zijn bezorgd omdat steeds meer kinderen moeite hebben met schrijven. De grootste boosdoener is het overmatig gebruik van smartphones en tablets op jonge leeftijd. Dat zorgt ervoor dat de spieren in de vingers onvoldoende ontwikkelen, waardoor kinderen er niet in slagen om pennen en potloden vast te houden. Maar oefening baart kunst.

8 reacties

  • Liliane Depauw

    6 jaar geleden
    Niet alleen met de handgeschreven teksten kunnen ze niet maar zeker ook het alfabet niet en dat is niet van vandaag, lezen kunnen ze maar dan wel vanbuiten geleerd, waarom ze het alfabet niet leren dan weten ze tenminste waar ze aan toe zijn en kunnen later een klassement bijhouden, wat nu niet meer het geval is.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    tijden veranderen, in het digitale tijdperk wordt nu eenmaal veel minder geschreven dan in onze jonge tijd, toen er nog geen klavieren bestonden. Ik ben ook ouder en dus een voorbeeld voor mijn kinderen, maar ik schrijf mijn reacties op artikels voor hln.be ook niet via een gele briefkaart naar de redactie. Niemand, denk ik.
  • Wilfried Kumps

    6 jaar geleden
    ja Bernard, wat een belachelijke reactie... Als het toch zo makkelijk is, ik denk dat er een tekort is aan kleuter - en lagere school-leerkrachten...! Ga gerust uw kans eens wagen!
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    De ene kant van de ouders zijn digitale schrijvers op tablet, gsm, laptop en of desktop dus die kinderen zien hun ouders geen pen,bic of stylo vastpakken De andere kant zijn ouders die analfabeet zijn of de taal niet verstaan en ook geen pen,bic of stylo vastpakken Als ze niet genoeg hun vingertjes kunnen gebruiken laten we ze vooral niet naar school sturen voor te leren schrijven maar naar de kinesist.
  • Bob Bedford

    6 jaar geleden
    De beste manier is: je neemt de tablet af en geeft een pen in de plaats. Je gaat er naast zitten (wat voor veel ouders ook al te veel is) en je helpt hen leren schrijven zoals ze het 50 jaar geleden deden. Dat is nog altijd de beste manier ! Simpel toch !