De Regenboogschool uit Wondelgem sluit de Sint-Sebastiaanstraat aan de school af voor en na de schooluren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Regenboogschool uit Wondelgem sluit de Sint-Sebastiaanstraat aan de school af voor en na de schooluren. © Gianni Barbieux

Moeten scholen de straat afsluiten? "Het verkeer wordt veiliger, kinderen fitter en de lucht properder"

De helft van alle Vlaamse scholen moet overwegen om de straat aan de schoolpoort ’s ochtends en ’s middags tijdelijk af te sluiten voor auto’s. Niet alleen wordt het veiliger en bewegen kinderen meer, op termijn wordt de lucht ook properder.

47 reacties

  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Wat laten mensen zich toch makkelijk meeslepen, in mijn tijd stond de kolen en of houtkachel in het midden van de klas en stoken maar, en het zijn toevallig deze generatie die ouder en ouder wordt en nu jullie.
  • Anne Callebaut

    6 jaar geleden
    Gewoon alles verbieden en het licht uit doen.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Ik zal aan u denken,Mike Bemelmans als ik mijn belastingsbrief invul,'ach ja ,'t is voor een goed doel...om de luchtvervuilers te sponsoren,gezondheid is bijzaak'.
  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Wat ze ook doen, 't zal nooit genoeg zijn. Wat mij gisteren nog het meest opviel waren al die ouders, die met draaiende dieselmotors, voor de schoolpoort op hun kindjes stonden te wachten.
  • Ed Buun

    6 jaar geleden
    Als een straat betaald/onderhouden is door belastinggeld moet deze 24u op 24u beschikbaar zijn voor alle belastingbetalers in België, dat is de wet.