AFP
Volledig scherm
© AFP

Erdogan legt Europese oproep voor stopzetting gevechten in Syrië naast zich

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de oproep van het Europees parlement om een eind te maken aan het militair offensief tegen de Koerdische militie YPG in Syrië naast zich gelegd. "Het Europees parlement heeft Turkije niets te zeggen", zei Erdogan tijdens een prijsuitreiking in Ankara. 

30 reacties

  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    Het westen heeft er alle belang bij dat het MO (ver van hun grondgebied) de soep ingedraaid wordt en ook zo blijft; dit doet de westerse wapenindustrie op volle toeren draaien, kunnen ze hun nieuwe wapens en systemen uittesten op moslimlevens die toch niet van belang zijn en kunnen ze ongemoeid onder mom van terrorismebestrijding (dewelke ze overigens ook zelf creëren en in leven houden) land en natuurlijke bronnen inpikken.
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Geen zorg, Merkel zal wel verder wapens leveren aan haar beste vriend Erdogan. De echte aanstokers van alle geweld in het Midden Oosten worden buiten schot gelaten, zelfs hun naam mag niet genoemd worden.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    De sultan van Turkije legt de Europese oproep (of hoe men het ook wil noemen), vanzelfsprekend, naast zich neer. Zijn genocide wordt "te" vanzelfsprekend. Hoeveel tijd nog, voor hij naast zijn "neergelegde" oproep, ligt. Doordenken !
  • Orhan Osmanoglu

    6 jaar geleden
    Een hooggeplaatste Pkk/Ypg leider zei het vlgd "Zit al 8 jaren in de bergen strijdt te voeren tegen Turkije . Nooit heb ik ze zo vastberaden gezien' En zo hoort het. Bij deze mijn dank aan het Duitse Parlement die de afgelopen dagen met een grote meerderheid het verbod op de wapenverkoop aan het Turkse leger hebben opgeheven.
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Gooi die dictatoriale idioot toch gewoon uit de NAVO!