Hyundai
Volledig scherm
© Hyundai

Hyundai Nexo rijdt op waterstof, want auto's met accu's zijn zó 2017

De nieuwe Hyundai Nexo rijdt op waterstof en is relatief betaalbaar. Deze grote SUV is daarmee lokaal niet vervuilend én net zo snel vol te gooien als een benzine-auto. Een wereldwijd consortium richt zich op een bespoediging van de waterstofeconomie.

73 reacties

  • Paul Buckens

    6 jaar geleden
    De elektrische wagens zijn hetzelfde lot beschoren als de spaarlampen deze zijn vervangen door de LEDlampen . De elektrische wagen wordt in de toekomst vervangen door de waterstof-brandstofcel wagen. Milieuvriendelijker omwille van de vele batterijen (productie, levensduur en recyclage) en de autonomie die beperkt is door de laadduur. Tanken is veel sneller bij waterstof , het grote probleem is nog de opslag van het vlug ontplofbare waterstofgas. Productie ervan is niet het probleem.
  • Ricci Latte

    6 jaar geleden
    Benzine is ook licht ontvlambaar dacht ik zo... maar het gebruik van waterstof als brandstof is door menig politiek gesjoemel vakkundig de kop ingedrukt om alzo de fossiel brandstoffen toch nog langer in de running te houden en het zijn diezelfde huichelaars die nu propaganda maken voor milieuvriendelijke wagens !!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het is niet omdat iets ontvlambaar is dat het niet groen is, Kansarax Buda . Het restproduct van de verbranding van waterstof is zuiver water. Het ligt iets anders als we het hebben over de productie van waterstof. Want daar is weer andere energie voor nodig. En die is doorgaans niet groen, ook niet bij zonnepanelen of windmolens.
  • D. Janssens

    6 jaar geleden
    Het is hoog tijd dat we van de arabieren vanaf zijn en we op waterstof kunnen rijden. Het enige wat die doen is zelf op 35 op pensioen gaan en wij ons krom werken voor wat olie.
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Blijkbaar is de kennis over wat tegenwoordig mogelijk is nog niet bij iedereen bekend.Waterstof kan zelfs uit zeewater gewonnen worden wat in de USA al is aangetoond.De nodige energie daarvoor kan door middel van zonnepanelen of windmolens opgewekt worden.En een brandstofcel die het na 150.000 km begeeft? Veel beter dan batterijen die na zes jaar de geest geven of je nu veel of weinig gereden hebt.