Skipistes van Marc Coucke krijgen verwachtingen niet ingelost

© Photo News

SnowWorld, de Nederlandse skihallenuitbater waarvan Marc Coucke meerderheidsaandeelhouder is, heeft zijn financiële verwachtingen voor de tweede keer in korte tijd verlaagd. De verwachting is nu dat de omzet over de eerste helft van dit jaar tot 10 procent lager zal liggen dan in 2017.

De bezoekersaantallen vallen volgens het bedrijf tegen door het relatief warme weer. Dat was al in de laatste maanden van 2017 merkbaar, en het is SnowWorld niet gelukt om die achterstand in de eerste maanden van dit jaar in te halen.

De verwachting is nu dat de omzet over het eerste halfjaar, dat in de boeken van SnowWorld loopt van oktober tot en met maart, 5 tot 10 procent lager ligt dan een jaar eerder. Ook het bedrijfsresultaat gaat waarschijnlijk omlaag. SnowWorld stelde de verwachtingen voor de opbrengsten in januari ook al naar beneden bij.

Het bedrijf blijft er wel bij dat de uiteindelijke nettowinst nog steeds hoger zal uitkomen dan vorig jaar, al is deze verwachting ‘met meer onzekerheid omgeven’.

Volledige overname

SnowWorld staat op het punt volledig te worden overgenomen door Coucke. Die bracht via zijn investeringsmaatschappij Alychlo eerder deze week formeel een bod uit op het bedrijf. De overname, waaraan een prijskaartje hangt van een kleine 30 miljoen euro, werd in september vorig jaar al aangekondigd. Coucke heeft nu al bijna driekwart van de aandelen in handen.