De Canadese premier Justin Trudeau (L) en de premier van Quebec premier Philippe Couillard. De verklaring werd gisteren ondertekend in de marge van het staatsbezoek aan Canada. De twee besturen engageren zich om in de komende maanden een akkoord hierover te sluiten.
Volledig scherm
De Canadese premier Justin Trudeau (L) en de premier van Quebec premier Philippe Couillard. De verklaring werd gisteren ondertekend in de marge van het staatsbezoek aan Canada. De twee besturen engageren zich om in de komende maanden een akkoord hierover te sluiten. © REUTERS

Gaan studeren in Québec wordt eenvoudiger voor Franstalige studenten

Het moet voor Franstalige studenten eenvoudiger worden om te kunnen gaan studeren aan de universiteiten van de Franstalige Canadese provincie Québec. 

2 reacties

  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Zelfs de koning en de Vlaamse toppolitici protesteren niet tegen deze discriminatie van de Vlaamse studenten. Dank U Bourgeois en De Crem,
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Denk dat je met het soort Frans dat ze ginder spreken je in Frankrijk zelf je niet echt verstaanbaar zult maken. Je kunt net zo goed Antwerps gaan leren en dan naar Vlaanderen komen een spreekbeurt geven in je Antwerps, niets tegen Antwerps hoor gewoon als voorbeeld.