Het wetsontwerp van minister Maggie De Block (Open Vld) schrijft voor dat er vanaf 2024 een artsenquotum voor het hele land wordt vastgelegd. Dat jaar studeren de eerste artsen af die dit jaar hun studies aanvatten.
Volledig scherm
Het wetsontwerp van minister Maggie De Block (Open Vld) schrijft voor dat er vanaf 2024 een artsenquotum voor het hele land wordt vastgelegd. Dat jaar studeren de eerste artsen af die dit jaar hun studies aanvatten. © Photo News

Kamer keurt verscherpte controle op dringende medische hulp goed en beslecht discussie artsenquota

De plenaire Kamer heeft gisteren het wetsontwerp goedgekeurd dat de controle op de dringende medische hulp aan mensen in illegaal verblijf aanscherpt. Ook werd in de late uurtjes een wetsontwerp goedgekeurd dat de verdeling van de artsenquota tussen Vlaanderen en Franstalig België regelt. Daarmee komt een einde aan een discussie die al decennia leeft over de rem op de toegang tot het beroep van arts.

6 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Niet te geloven! Ze maken zélf de wet met achterpoortjes zodat medisch misbruik door illegalen wordt toegestaan en dan gaan ze een wet maken om te controleren op misbruik dat ze zélf veroorzaken!Wat een misdadige, leugenachtige bende zit daar maar bij elkaar! De agressie van 'zieke' illegalen tegen de controle artsen en het ocmw wordt dan het volgende probleem!
  • Ronny De Kimpe

    6 jaar geleden
    Kan die nog dikker worden ? Hoeveel is er nu bij nog eens 50 kg ? Waar gaat ze nu besparen, dat moordlustig kreng.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Er zijn nu al huisartsen te weinig, probeer er maar eens ergens binnen te geraken, antwoord volzet, idem dito voor oog en tandartsen das de werkelijkheid, alleen weten ze dat in Brussel nog niet
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    gisteren door een terugbetaling systeem gehoord dat er 100000 illegalen daar gebruik van maken en volgens hen 1miljoen hier verblijven zonder nodige documenten toen we die reportage tv 4 zagen waren daar 2 die 10000€kregen zonder verblijfspapier Geen rechten maar wel slaapplaatsen kregen +veel hulp van OCMW ongelooflijk maar waar!
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Dat quotum gedoe is ook achterhaald. Overal zijn de dokters overvol en moeten mensen wachten. Verhoog je quota of schaf het af. In deze moderne samenleving is het discriminerend dat een beroep als dokter via quota geregeld wordt. Dat hoort niet thuis in een vrije wereld.