Bedrijfswagens. De plenaire Kamer heeft gisteren het wetsontwerp goedgekeurd dat de mobiliteitsvergoeding invoert, ook wel bekend als "cash for cars". De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen.
Volledig scherm
Bedrijfswagens. De plenaire Kamer heeft gisteren het wetsontwerp goedgekeurd dat de mobiliteitsvergoeding invoert, ook wel bekend als "cash for cars". De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen. © Illias Teirlinck

Groen licht voor mobiliteitsvergoeding 'cash for cars'

De plenaire Kamer heeft gisteren het wetsontwerp goedgekeurd dat de mobiliteitsvergoeding invoert, ook wel bekend als "cash for cars". De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen.

20 reacties

  • Daniel Knops

    6 jaar geleden
    Gaat niet lukken,niemand gaat zijn wagen inleveren. Begin onder lichte dwang (taksen) de vervuilende wagens te vervangen door propere versies. Niemand gaat zijn BMW of Mercedes afgeven, voor velen is dit een status symbool.
  • Anne Van Hamme

    6 jaar geleden
    Wat een idee!! Wie gaat zijn BMW of Mercedes nu inruilen voor een fiets of een 'delijn abonnement'?? Amai, kom maar aan bij de tennisclub met uw véloke.. of zo'n autoke zonder nummerplaat die 40 per uur mag hahhahha.. yeah, right... En tussen de cornflakes en het wasmiddel zien we dan autokes 'vanaf slechts 25000 euro' op de reclame. Hier klopt toch echt iets niet hoor.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Wat is het verschil tussen een grote wagen en een kleine wagen om de files aan te pakken? Het blijft een wagen op de weg
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Geef iedere werknemer gewoon 35 cent belastingvoordeel per kilometer dat moet afgelegd worden voor het werk, en schaf hierbij alle andere subsidies af aan trein/tram/bus/fiets/firmawagen! Laat vertegenwoordigers hun eigen wagen kopen waarbij hun werkgever ze .35/km mag vergoeden, zonder km beperking. Hierdoor zijn we eindelijk allen terug "gelijk voor de wet". Dit geldt ook voor politici dan hé!
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Men zal er nooit in slagen om de bedrijfswagen te vervangen door een fiets en al zeker niet door een onbetrouwbaar openbaar vervoersabonnement. Herinner u die stunt van: wie afstand doet van zijn auto, krijgt een gratis openbaar vervoersabonnement van ca 15j geleden. Gratis bestaat nu al niet meer ! Dus allemaal praatjes voor korte duur!