© GMAX AGENCY

Licht aan het einde van de tunnel voor Lierse?: “Overnemer tekent dit weekend”

Er zou dan toch een overnemer in zicht zijn voor het noodlijdende Lierse. De club liet gisteren aan de spelers en technische staf weten dat er normaal gezien dit weekend een akkoord wordt getekend met de nieuwe overnemer. De groep rond ex-Waregem-speler David Nakhid lijkt de beste papieren te hebben.

gegy, pego

“We hebben vandaag aan de staf en de spelers laten weten dat we in de laatste rechte lijn zitten voor een overname”, zegt Jan Van Elst, CEO van Lierse. ­“Momenteel wordt er een overeenkomst op ­papier ­gezet die hopelijk dit weekend wordt getekend. Namen geven we op vraag van de kopers nog niet vrij.”

In het begin van deze week ­waren er nog twee partijen in de running voor de overname van Lierse. Een groep met een Letse investeerder, maar die bracht tot ­gisterenavond nog geen formeel bod uit. Tenzij er in ­extremis nog een derde partij op de proppen is ­gekomen, lijkt het om de groep rond David Nakhid te gaan. Of zou Lierse met het nieuws van een nakende overname blufpoker spelen om de andere geïnteresseerden sneller tot een bod te verleiden? Niemand ­wilde gisteren ook maar iets bevestigen. “Of wij nog steeds in de running zijn? Sorry, maar ik kan echt niets zeggen”, reageerde Manu Karagiannis gisteren kort. De ex-Rode Duivel zou in de constructie met Nakhid ­technisch directeur worden op het Lisp.

Het nieuws zorgde er alvast voor dat de spelers zich engageerden om de oefenwedstrijd van vandaag tegen Westerlo dan toch te spelen. Zij waren van plan om te staken als de lonen niet betaald waren. Die zijn nog steeds niet ­betaald, maar door de mede­deling over de aanstaande overname hebben de spelers genoeg ­vertrouwen in de toekomst om verder te doen.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL