Wouter Segers rijdt naar zevende stek op European Cup BMX

De Deense Simone Christensen heeft de zevende en achtste manche van de European Cup in het BMX gewonnen. Bij de heren was in de zevende manche de Brit Kyle Evans aan het feest, in de achtste manche mocht de Let Rihards Veide juichen. Onze landgenoot Wouter Segers reed in de zevende manche naar een zevende plaats.

Vrijdag werden de wedstrijden, op de gloednieuwe piste van Courgain-Est, afgelast omwille van de hevig regen, voor de organisatie was het dus wat zoeken om de verschillende manches te laten plaatsvinden. Onze landgenoten Ghino Van de Weyer en Mathijs Verhoeven haalden de finales niet, Wouter Segers werd in de zevende manche wel knap zevende. Brett Jacobs reed bij de junioren in de zevende manche naar een derde plaats. Bij de dames junioren eindigde Karo Vertessen in de zevende manche op een achtste stek.

Het ging om de laatste manches van de European Cup van dit jaar. Zoals bekend nam Elke Vanhoof, onze olympische BMX-ster, niet deel aan de European Cup het voorbije seizoen en lag de focus op Rio .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer