© Tim Tronckoe

Alex Agnew staat er terug als comedian (en werkt aan nieuwe Diablo-plaat)

"Het geld was op." Vergeet de hoogdravende theorieën over hoe Alex Agnew via de comedy dringend zijn ei weer kwijt moest over de interesting times van Pokemons en haatbaarden waarin we leven. "Het geld was op": zo simpel was het volgens de Antwerpenaar tijdens zijn comebackshow 'Unfinished Business'. Al weet je met Agnew natuurlijk nooit: ook in deze comedyshow speelt hij constant met dubbele bodems, zodat je nooit echt weet wat hij meent en wat niet. Wat wel zeker is: het avontuur van zijn metalband Diablo Blvd is nog niet voorbij.

TDS

In 2013 kondigde Agnew aan de comedy vaarwel te zeggen om zich vol op Diablo Blvd te smijten. Een platendeal met Nuclear Blast, een nieuw album en heel wat shows in binnen- en buitenland volgden. Maar de wereld proberen te veroveren kost geld. En de comedyzalen riepen luid. Dus is er nu de nieuwe show 'Unfinished Business'. Agnew vertelt in die show onder meer over zijn Diablo-avonturen, met een speciale rol voor Keith/Mina Caputo, de transgender zanger(es) van Life of Agony waarmee Diablo toerde.

Passeren verder de revue: de joden, de moslims en de racisten. Agnew geeft zijn ongezouten mening over figuren als Michael Freilich, Jejoen Bontinck en Filip Dewinter. Maar ook 'sfeerspons' Bart De Wever en Yves Desmet, voormalig hoofdredacteur van de "Gentse schijtgazet" De Morgen, krijgen een stevige veeg uit de pan. Agnew spaart niemand, ook zichzelf niet: zoals in zijn vroegere shows wisselt hij maatschappelijke thema's met verhalen uit zijn privéleven af. Seks is dan nooit ver weg. Zonder de clou te verklappen: we bekijken clown Bassie nooit meer met dezelfde ogen.

De meest metal comedian stelt met deze comebackshow niet teleur. Zijn recept is intussen vertrouwd en zelfs ten dele voorspelbaar, maar zolang het eindresultaat grappig en spits is, hoor je niemand klagen.

Intussen werkt Diablo Blvd aan een nieuw album, met producer Dag Taeldeman. De band is begin september aan de opnames begonnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER