Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Skiërs gewond na ongeval met op hol geslagen skilift in Georgië

De skilift in Gudauri, Georgië.Beeld REUTERS

In het Georgische skigebied Gudauri zijn verschillende gewonden gevallen nadat een skilift op hol was geslagen. In paniek sprongen de skiërs uit de stoeltjeslift, anderen werden eruit geslingerd. 

Op videobeelden is te zien hoe de stoeltjes van een lift op skipiste Sadzele achteruit glijden als de baan abrupt tot stilstand wordt gebracht. Medewerkers van de lift slaagden er niet in de achteruitglijdende gondeltjes tegen te houden, meldt de regionale nieuwswebsite Jam-News. Sommige skiërs sprongen zelf uit de stoeltjes, maar anderen werden ruw uit hun zitjes gegooid. 

Diverse wintersporters uit Oekraïne, Rusland, Zweden en de voormalige Sovjetrepubliek zelf, moesten met lichte verwondingen worden opgenomen in een ziekenhuis. Een man met een gebroken onderarm en een zwangere vrouw werden per helikopter overgebracht naar een hospitaal in de hoofdstad Tbilisi.

"Gelukkig is er niemand ernstig gewond geraakt of omgekomen", reageerde David Sergeenko, de Georgische minister van Volksgezondheid. Het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken laat onderzoek doen naar de toedracht en naar de veiligheid van de skilift.