Een plattegrond van Terhills
Volledig scherm
Een plattegrond van Terhills © Karolien Coenen

Bos moet wijken voor bungalowpark in Dilsen-Stokkem: "Ecologische ravage"

BinnenlandIn het Limburgse Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos van 30 ha plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een "ecologische ravage" en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die is niet opgezet met de kritiek en zegt dat ze totaal niet betrokken is bij de beslissing. Ze beschuldigt Groen van "pure stemmingmakerij". De Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) begrijpt de kritiek van Groen dan weer niet. "Men schiet met spek zonder de objectieve feiten te kennen", klinkt het.

192 reacties

  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    zonde. op lange termijn levert het voor limburg meer op als ze dit schitterende gebied intact laten en natuurrecreatief gebruiken. volplanten met bungalows is zo een beetje wat men met onze kustlijn gedaan heeft...
  • Ria Van Looy

    6 jaar geleden
    de houten vakantiehuisjes uit de jaren '60 die de kleine man indertijd in recreatiegebied optrok willen ze toekomstgericht allemaal weg en afbreken , maar als er weer een projectontwikkelaar komt met een idee waar geld te rapen valt dan is natuurgebied weer "kneedbaar". Laat de natuur die we nog hebben !!!
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    misschien kan men een online petitie starten tegen deze kaalkap en zo kan de Vlamingen zijn stem laten horen het is tenslotte bijna verkiezingen dus power to the people !
  • Kevin Van den Bossche

    6 jaar geleden
    @ Hugo Bavre. Het stuk bos dat men wil kappen, is ook geen natuurlijk bos. Dit was ook aangeplant, en dit om het hout te kunnen gebruiken in de mijnbouw.
  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    Daar waar Schauvliege iets in de pap te broken heft moeten bomen worden gekapt. Ontbossing van Vlaanderen is al een paar jaar bezig en de weinige bossen die ons nog resten moeten er ook nog aan geloven. Het is hoog tijd dat een algemeen kapverbod wordt afgekondigd, ook voor bouwgronden. Vlaanderen staat VOL! Degradeer beboste bouwgronden tot natuurgebied en betaal compensatie aan de eigenaars. Allen zo kunnen we onze bossen behouden.