Prestigieus wijnhuis Château Angélus van Saint-Emilion wordt bioboer

rr© Š FreeProd

Het wijnhuis Château Angélus, een van de vier ‘premiers grands crus classés A’, kleurt groen. De wijnteler gaat voortaan zijn 42 hectare aan wijngaarden cultiveren volgens de principes van de biologische landbouw.

pvm

Het wijnhuis is de allereerste binnen zijn categorie die dat besluit neemt. ‘Dit is geen revolutie, maar een weloverwogen besluit dat past binnen onze traditie van duurzame landbouw die we al tien jaar lang beoefenen’, zegt Stephanie de Boüard-Rivoal, directeur van het wijnmerk.

Château Angélus is samen met Cheval Blanc, Ausone en Pavie een van de vier ‘premiers grands crus classés A’ in de Bordeauxstreek. Een fles van de wijnoogst uit 2015, met een prijskaartje van 360 euro per fles, scoorde dit jaar 19 op 20 in de wijngids Bettane & Desseauve.

Aangezien het volgens het domein een drietal jaar zal duren om de groene omschakeling te maken, zal hun eerste echte fles biowijn pas binnen vier à vijf jaar op de schappen liggen.

‘De natuur is wispelturig. We zijn niet immuun voor de klimaatwijziging’, zegt De Boüard-Rivoal. ‘Gelukkig hebben we al twee jaar lang ervaring opgedaan met biologische landbouw in een naburige wijngaard.’