Duizenden Koerden betogen in Hannover tegen Turkije

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ongeveer 11.000 mensen, volgens de politie, hebben vandaag in Hannover betoogd tegen het Turkse offensief in Syrië. De protesten verliepen grotendeels zonder grote incidenten, zei een politiewoordvoerder in de namiddag. Hier en daar werd met verboden vlaggen gezwaaid en werden verboden slogans geroepen. Bij één incident werden politieagenten met plastic flessen bekogeld en met vlaggenstokken te lijf gegaan, zei een woordvoerder. Minstens twee mensen werden opgepakt.

Voor het Koerdische nieuwjaarsfeest zouden in de loop van de dag volgens de organisatoren zowat 15.000 mensen op twee protestbetogingen en een slotmanifestatie bijeenkomen. De politie was in Hannover talrijk op de been om mogelijke conflicten te voorkomen.

De voorbije weken betoogden Koerden meermaals tegen de inzet van Turkse troepen in Syrië. Sinds januari valt Turkije samen met bondgenoten de Koerdische militie YPG in de Noord-Syrische stad Afrin aan. Ankara beschouwt YPG als het verlengde van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK in Syrië.

bron: Belga