Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Koudste 17e maart sinds 1909

Met een maximumtemperatuur van 2,3 graden Celsius in Ukkel wordt vandaag 17 maart 2018 de koudste 17 maart sinds 1909, toen 2,7 graden werd opgetekend. Dat meldt weerman David Dehenauw.

33 reacties

  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    je kan er niet omheen dat al die rommel in de lucht blazen en de oceanen vol dumpen wouden kappen niet Goed kan zijn !! Wat de gevolgen daar van zijn zullen wij die Nu leven niet zien of voelen ! Waar anders 1000j of 10.000j over gaat is nu op 50j gebeurt zoals de toename van Co² en zwavel in de atmosfeer . Waar vroeger bacteriën of planten alles absorbeerden zijn die er nu niet meer !!
  • Frida Lits

    6 jaar geleden
    Moet ook niet alles geloven wat je leest
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Gerard Braeckmans, lees eens een en ander over de geschiedenis van de aarde, zoals de op- en neergaande temperatuur over het Holoceen, de huidige warme periode van 10.000 jaar waar we in leven. Op vele plaatsen is de boomgrens nu honderden meters lager (of honderden km zuidelijker) dan pakweg 6000-8000 jaar geleden. Toen was het een pak warmer. De opwarming sinds de kleine ijstijd is daartegen klein bier en nauwelijks de moeite om over te zagen...
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Pasceline, als je verder kijkt dan alleen maar de vorige eeuw, dan zal je merken dat er periodes waren dat het hier warmer was dan vandaag: waarschijnlijk in de Middeleeuwen, zeker in de Romeinse tijd: er zijn nu nog passen in de Alpen onder het ijs die door de Romeinen werden gebruikt. Maar ook vroegere periodes: het Holoceen "Optimum" met minstens in de zomer de Noordpool ijsvrij. Vanwaar dan die paniek over "global warming"?
  • Bruno Serra

    6 jaar geleden
    Alweer onwetendheid alom hier, zoals gewoonlijk. "Tis koud in maart, de opwarming van de aarde is flauwekul" Ik heb lekker gegeten en er zijn geen bommen op mijn dak gevallen dezemorgen. Ik neem aan dat er dus nergens oorlog en hongersnood is?