Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kristof Calvo na nieuw vleesschandaal: "Niet alleen het vlees is rot, ook het hele systeem"

In reactie op de berichtgeving van de RTBF dat een tweede Vlaams slachthuis vervallen vlees naar Kosovo stuurde, eisen Ecolo en Groen een doorlichting van de hele agrovoedingssector. "Niet alleen het vlees is rot, ook het hele systeem", aldus federaal fractieleider Kristof Calvo en Kamerlid Anne Dedry. Bij de N-VA klinkt het dat het tijd is om voedselveiligheid "eindelijk eens serieus" te nemen. Volgens commercieel directeur van het slachthuis Vanlommel Johan Heylen was de levering aan Kosovo geen moedwillige fraude, maar het gevolg van een menselijke fout.

288 reacties

  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Eigenlijk hebben ze van onze goeie Dehaene zaliger iets geleerd : We lossen de problemen op wanneer ze zich voordoen.
  • birgit vanderest

    6 jaar geleden
    Calvo, wat heb je al verwezenlijkt? Doe ook eens iets, BTW, je wordt betaald om iets te presteren, niet om te reclameren.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Alle partijen zijn het er over eens dat het systeem moet veranderen. Ik ben benieuwd of ze volgende maand nog weten wat ze nu om ter hardst roepen.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    wanneer u onzin uitkraamt kan ik uw gezever niet smaken maar nu heeft u een punt heel het , ons systeem is rot !
  • Miguel Coenen

    6 jaar geleden
    Lucien Peters... mss omdat het dossier weer blijven “liggen” is bij het gerecht en niet bij de controleurs??? Calvo moest weer roepen zonder te weten hoe de vork juist aan de steel zat. Maar Jah.... wat kunt ge meer verwachten van die gast he.