Stephen Hawking, Thomas Hertog, James Hartle en voormalig KU Leuven-rector Mark Waer
Volledig scherm
Stephen Hawking, Thomas Hertog, James Hartle en voormalig KU Leuven-rector Mark Waer © K.U.Leuven

Hawking werkte op zijn sterfbed zijn belangrijkste onderzoek af. En een Belg hielp hem daarbij

Twee weken voor zijn dood werkte Stephen Hawking nog een onderzoeksverslag af samen met de Belg Thomas Hertog. De laatste noot aan dat werk werd dan ook op Hawkings sterfbed gelegd. Volgens Hertogs zijn de inzichten in het wetenschappelijk werk van die aard dat ze Hawking wel eens een Nobelprijs hadden kunnen opleveren, moest hij nu nog geleefd hebben. Hawking werd tijdens zijn leven meermaals genomineerd voor een Nobelprijs, maar won er nooit een.

14 reacties

  • Werner Van der Kelen

    6 jaar geleden
    Toen ik 7 a 8 jaar was heb ik geleerd dat er een kringloop in de natuur aanwezig is , zoals dat het water verdampt in de zee, neervalt als regen en via rivieren en stromen terug naar zee vloeit, zo zal er uiteindelijk ook een kringloop in het heelal zitten, nu zitten we in de big bang nog altijd op expansie, maar vroeg of laat zal dat stoppen en zal al de materie weer samenkomen tot een kosmisch ei om vandaaruit terug te beginnen als de big bang
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    er zijn twee manieren om een theorie te bewijzen. Je kan de theorie herhaaldelijk uitvoeren met hetzelfde resultaat of als dit niet mogelijk is( je kan het heelal niet herhalen) kan je proberen de theorie te ontkrachten met physische bewijzen. Bv elke theorie moet de natuurwetten respecteren bv. Een wetenschappelijke theorie is niet zomaar een fantasie zonder enige ondersteuning
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Het is al een tijdje dat Hawking zich op het terrein van de metafysica heeft begeven, zoals het bestaan of niet bestaan van een schepper, meerdere kosmossen, instorten van het heelal tot een zwart gat. Zijn ideeën zijn dergelijk groot dat ze met nuchter verstand nauwelijks in te schatten of te vatten zijn.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Waar is de grens tussen 'wetenschap' en 'fantasie'?
  • Werner Van der Kelen

    6 jaar geleden
    Dan wordt het tijd om te verhuizen naar een ander universum, als het onze gaat verdwijnen binnen enkele miljarden jaren.