Toen de regisseur zijn afbeelding opnieuw postte met een blokje boven de blote borsten, mocht die van Facebook wel blijven staan.
Volledig scherm
Toen de regisseur zijn afbeelding opnieuw postte met een blokje boven de blote borsten, mocht die van Facebook wel blijven staan. © RV Jocelyn Fiorina

Facebook blundert opnieuw door schilderij uit 1830 te censureren

FacebookFacebook heeft opnieuw geblunderd door een afbeelding van een beroemd Frans schilderij uit 1830 te censureren. Op het schilderij stormt een jonge vrouw met blote borsten en de Franse vlag in haar hand over de barricades. Het gaat om 'La Liberté guidant le peuple' (De Vrijheid leidt het volk) van de 19e eeuwse schilder Eugène Delacroix. 

20 reacties

  • wil baken

    6 jaar geleden
    Fout ? waarom zou oud bloot mogen en nieuw niet ?
  • dirk maes

    6 jaar geleden
    facebook is een links medium geworden... en die houden vooral van verbieden ipv vrijheid.
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    Onder invloed van de Amerikaanse preutsheid en Amerikaanse bedrijven gaat ook hier in Europa deze ongetemde censuur zijn gang. Maar hun president gaat a volonte naar de hoeren.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    typisch hypocriete amerikaanse preutsheid , wapens , oorlog voeren , leugens verspreiden enz wordt verheerlijkt maar een blote borst op antiek is schande , van geschiedenis en goede smaak hebben ze nog nooit gehoord .
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Stop dan toch met FB! Ik heb dat niet en ik mis niks. Totaal niets.