Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR).
Volledig scherm
Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR). © BELGA

Verslag FAVV over Veviba wordt vanmiddag overgemaakt aan parlement

Minister Denis Ducarme wilde in de verenigde Kamercommissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven vandaag geen vragen over het dossier-Veviba beantwoorden. "Ik wil niet de politieke verantwoordelijkheid nemen om de fraudeurs wapens in handen te geven om vervolging te ontlopen", zei hij, verwijzend naar de weigering van het Luikse parket-generaal om het verslag van het voedselagentschap aan het parlement over te maken. Het parket zal 'in principe' tegen 16 uur dat verslag hebben onderzocht, waarna het aan het parlement zal worden overgemaakt.

21 reacties

  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Winst van de bedrijven is duidelijk belangrijker dan de volksgezondheid.
  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    Verantwoordelijke minister direct ontslag. Geen uren gezever van diverse politici. Spraak watervallen daar hebben we niets aan. Aktie des te meer ! Volgende verkiezingen al deze gediplomeerde mooipraters,leugenaars en sjoemelaars afstraffen en vooral al de zaakjes niet vegeten in het stemhokje.
  • pol Van den Berghe

    6 jaar geleden
    noem mij eens 1 commissie die al iemand verantwoordelijk gesteld heeft het is steeds bij een aanbeveling gebleven bij alle schandalen die er al geweest zijn
  • Lieve Vandamme

    6 jaar geleden
    Is dàt geen schuldbekentenis??
  • Raoul Bakelmans

    6 jaar geleden
    Zo gaat dat met onze huidige regeringen , zelfs zo arrogant dat ze zelfs geen vragen beantwoorden. Laat staan aftreden! Vroeger namen ze hun verantwoordelijkheid nog op.