Direct naar artikelinhoud
Mode

Belgisch ontwerper Kris Van Assche verlaat Frans modehuis Dior

De Belgische ontwerper Kris Van Assche.Beeld AP

Kris Van Assche verlaat het Franse modehuis Dior, zo meldt Business of Fashion. De Belgische ontwerper was elf jaar jaar lang creatief directeur van de mannenlijn Dior Homme. De Brit Kim Jones neemt de fakkel van Van Assche over. 

"Na elf jaar bij Dior Homme zijn mijn hart en geest gevuld met ervaringen. Ik verlaat dit modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan’" aldus Van Assche in een officiële mededeling. In 2015 zette de Belgische ontwerper nog een punt achter zijn eigen modelabel Kris Van Assche omdat hij zijn twee jobs niet langer kon combineren. "Na tien jaar had ik het gevoel dat we in een eeuwige opstartfase waren blijven steken. We waren nog altijd een klein merk met een klein team en met weinig middelen", zei hij toen in een interview met deze krant.

Van Assche volgde in 2007 de Franse ontwerper Hedi Slimane op als artistiek directeur van Dior Homme. Pietro Beccari, de topman van Christian Dior, eert Van Assche voor de bijdrage die hij leverde "aan de fantastische groei van Dior Homme, door een hedendaags en elegant mannelijk silhouet te creëren. Hij heeft een belangrijk hoofdstuk geschreven van de geschiedenis van Dior Homme en speelde een essentiële rol in de ontwikkeling ervan", klinkt het nog.

Kim Jones wordt opvolger

Dior Homme maakte vandaag ook de opvolger van Van Assche als artistiek directeur bekend. Dat wordt de Brit Kim Jones, die sinds 2011 artistiek directeur was van de mannencollecties bij Louis Vuitton, net als Dior een onderdeel van LVMH. Zijn eerste collectie wordt in juni voorgesteld tijdens de mannenmodeweek in Parijs.

In 2015 verloor Dior een andere Belg: modeontwerper Raf Simons (47) stapte toen op als creatief directeur van het modehuis omdat hij zich naar eigen zeggen op zijn eigen mannenmodemerk wilde focussen.