OVK
Volledig scherm
© OVK

Ouders van Verongelukte Kinderen zenden radiospot uit voor elk dodelijk slachtoffer dat dit jaar valt in verkeer en ze zitten al aan 67

BinnenlandDe actiegroep Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) heeft een opmerkelijke radiospot de digitale ether ingestuurd. Daarin vertelt de moeder van een jongen die zijn leven verloor in het verkeer dat er dit jaar al 67 dodelijke slachtoffers vielen op de weg. Elke keer dat daar tot het einde van het jaar nog iemand bijkomt, zal een nieuwe spot op de radio te horen zijn. “We willen zo de cijfers uit de statistieken tastbaarder en menselijker maken”, aldus Koen Van Wonterghem van OVK.

5 reacties

  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Ter info: Vsv (Vlaamse stchting voor verkeerskunde) zoekt nog vele vrijwilligers om o.a. jongeren één en ander bij te brengen ivm verkeersveiligheid. Dit door sensibilliserende acties in gans het land. Net om dergelijke drama's te vermijden zijn er nog erg veel vrijwilligers nodig. Interesse ? Google: Vsv-vrijwilligers Stationstraat 110 2800 Mechelen.
  • Mark Van Belleghem

    6 jaar geleden
    De ouders zouden beter hun kinderen de verkeersregels aanleren. Dagelijks zie ik ouders met kinderen door het rood fietsen en dan zijn ze verbaasd dat die kinderen slachtoffer worden. Als je geen regels respecteert, moet je de dodelijke gevolgen aanvaarden.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Er vallen elk jaar een 70 doden op de werkvloer ? Meer dan 1500 dodelijke ongevallen die thuis gebeuren en dan vooral val partijen !! 25 mensen die sterven aan co² vergiftiging en een 100tal die hersenschade overhouden ! Bij enkelvoudige ongevallen , val partijen met de fiets lopen elk jaar 2500 mensen een letsel op waarvan 86% met een blijvend hersenletsel ? Waarom geen verplichte fietshelm ? En zo zijn er nog veel voorbeelden waar je NIETS over hoort ???
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Zeer goed initiatief ! Hopelijk wordt dit op een dag overbodig.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Misschien ook als update de fietsende kinderen leren wat beter opletten in het verkeer. Niet met drie naast elkaar, op het linker rijvak rijden en niet uitwijken voor tegenliggers, voorrang geven wanneer ze moeten. Dit zie ik dagelijks als ze naar en van de school komen.