Volgens plaatselijke media is de aangereden vrouw een fietsster.
Volledig scherm
Volgens plaatselijke media is de aangereden vrouw een fietsster. © AP

Eerste dodelijk slachtoffer met zelfrijdende wagen: Uber rijdt vrouw aan

BuitenlandEen  vrouw is om het leven gekomen nadat ze gisteren werd aangereden door een zelfrijdende wagen. De feiten vonden plaats in de stad Tempe, in de Amerikaanse staat Arizona. Voor zover bekend gaat het om het eerste dodelijke ongeval veroorzaakt door een zelfrijdende auto. Uber heeft alle tests met zelfrijdende voertuigen opgeschort.

41 reacties

  • Muu Muufley

    6 jaar geleden
    André Van Laethem u gaat er naif van uit dat zelfrijdende wagens uitsluitend rekenen op gps. Dit is helemaal niet het geval, het is zelfs niet het primair sturingsysteem. Moest een zelfrijdende auto niet kunnen rijden zonder gps dan zouden zulke wagens nooit in tunnels or ondergrondse parkeergarages mogen rijden. Denk u echt dat ingeneurs daar geen rekening mee hielden?
  • Muu Muufley

    6 jaar geleden
    tony Lefever waarom zoiets nodig? 96% van alle ongevallen zijn door menselijke fout. Vervang de mens en je zal ongevallen herleiden tot een extreme rariteit. Ja, er is nu een dodelijk ongeval. Maar weet dat zelfrijdende autos al gezamelijk in totaal ettelijke honderden mijoenen kilometers al hebben gereden en dit in de beginfase van de technologie en dit is het allereerste dodelijk ongeval.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En toch kom hij er de zelf rijdende auto, vrachtwagen en autobus .......vallen en opstaan dat wel, maar komen zeker!
  • Johan Goris

    6 jaar geleden
    Zelfrijdende aito’s zullen er toch komen. En deze evolutie heeft zowel positieve als negatieve gevolgen. Niemand geeft graag zijn controle weg. Maar we stappen toch wel in een vliegtuig. En daar hebben we ook geen controle over.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    De vrouw op de fiets zal waarschijnlijk een inschattingsfout gemaakt hebben toen ze de straat over reed. Het ziet er niet meteen een baan uit om op over te steken.