Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. © AFP

Brits buitenlandminister Boris Johnson: "Vergifiting Skripal is geen geïsoleerd geval"

De vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergei Skripal in het Britse Salisbury is "geen geïsoleerd geval", maar "het laatste in een patroon van roekeloos gedrag door de Russische staat". Dat zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson vandaag op het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel. 

17 reacties

  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    Altijd twee maten en twee gewichten. Kosovo mocht onafhankelijk worden, de Krim mag dat niet. In Porton Down wordt in een laboratorium nog steeds gewerkt aan chemische wapens. De OPCW verklaarde Rusland vrij van chemische wapens, in de UK wordt er nog steeds aan gewerkt. Verder worden er geen harde bewijzen gegeven. Er wordt alleen maar gezegd dat Rusland schuldig is. Als je dat maar lang genoeg herhaalt, zal iedereen dat wel geloven, ook zonder bewijs.
  • Nico Van Damme

    6 jaar geleden
    Stop met die onzin. 10km van de plaats waar het gifgas incident plaats had staat de meest beruchte gifgas fabriek van UK.
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Gewoon een spelletje van May en Boris om af te tasten hoeveel steun ze nog krijgen na de Brexit.En over internationale orde gesproken denk ik dat ze eens gerust in eigen boezem mogen kijken of zijn ze Irak al vergeten en nu de koerden laten ze vallen als een baksteen nu het vuile werk tegen IS gedaan is. En wat doen de VS in Syrie met 30000 man ook dit is onwettig volgens de internationale orde.Daar zien wij hier nooit iets van op tv?????
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Ik kan mij niet ontdoen van de indruk dat deze twee charlatans net terug zijn van een reis naar mars
  • Oisin Macdara

    6 jaar geleden
    Als de gaskraan wordt dichtgedraait door Rusland, gaat verwarmen veel duurder worden. Het is in ons eigen belang om op goede voet te staan met Rusland.