Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en minister van Landbouw Daniel Ducarme (MR).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en minister van Landbouw Daniel Ducarme (MR). © Photo News

FAVV-rapport over fraude bij slachthuis Veviba: "Nooit sprake van bedorven vlees", sp.a wijst naar besparingen van regering die 99 jobs kostten

Het parlement kreeg het langverwachte FAVV-rapport maandagmiddag in handen, nadat minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) groen licht kreeg van het parket. Het FAVV benadrukt dat bij het onderzoek in Kosovo nooit sprake geweest is van "bedorven" vlees en verdedigt de eigen aanpak. Al geeft het ook mee dat er tussen 2014 en 2018 gesnoeid werd in het personeelsbestand, waardoor er een "daling van de uitgevoerde opdrachten" was. Dat is ook waar oppositiepartij sp.a op wijst. De regering heeft alvast bekendgemaakt dat het twee audits bij het voedselagentschap wil laten uitvoeren.

18 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    Daar de huidige Regering pas eind oktober 2014 is aangetreden snijdt de spa weeral eens in eigen vingers wat de personeelsafbouw betreft. Die werd namelijk gepland en gestart onder de Regering Di Rupo onder de noemer van "efficientie oefening"...nietwaar Crombezeke?
  • jos De Decker

    6 jaar geleden
    Besparen op volksgezondheid leidt steeds tot een veelvoud van uitgaven op termijn daar minder ziektes voorkomen worden.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In een gedereguleerde neoliberale economie waar winstmaximalisatie voorop staat zou het aantal controles moeten stijgen. Maar de conservatieve liberale lakeien van de ondernemers komen altijd af met de mythe dat elke sector zichzelf wel zal reguleren.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    diepgevroren vlees dat 3 weken over tijd is, kan je probleemloos opeten.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Blinde besparingen leiden inderdaad ook tot fouten en minder veiligheid.