"Ik voel me verplicht Mississippi tot de veiligste plek in Amerika te maken voor het ongeboren kind. Deze wet helpt de doel te bereiken", aldus de conservatieve Republikein Phil Bryant, gouverneur van Mississippi.
Volledig scherm
"Ik voel me verplicht Mississippi tot de veiligste plek in Amerika te maken voor het ongeboren kind. Deze wet helpt de doel te bereiken", aldus de conservatieve Republikein Phil Bryant, gouverneur van Mississippi. © REUTERS

Rechter houdt strengste abortuswet van de VS in Mississippi tegen

Een Amerikaanse federale rechter heeft de verscherpte abortuswet in de staat Mississippi voorlopig voor tien dagen geblokkeerd. Dat geeft hem tijd om argumenten te bedenken om de wet pas in werking te laten treden als er een uitspraak ligt in een afgeronde rechtszaak.

2 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Abortus moet altijd kunnen, maar de tijd moet indd beperkt worden. In China aborteerden ze in de jaren zeventig op acht maanden!!!. Meisjes natuurlijk. Anti-conceptie is in de VS voor iedereen beschikbaar.
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Eindelijk een gouverneur die het aandurft om mensen die al te lichtzinnig omspringen met het menselijk bestaan en met een mensenleven in wording op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Het wordt tijd dat de mens begint in te zien waarmee hij bezig is !