Carina Van Cauter
Volledig scherm
Carina Van Cauter © BELGA

Open Vld: "Iemand drogeren bij verkrachting moet verzwarende factor zijn"

BinnenlandNa de groepsverkrachting afgelopen weekend in een hotel in Antwerpen vindt Open Vld dat het toedienen van verdovende middelen een verzwarende omstandigheid moet worden bij verkrachting. Kamerlid Carina Van Cauter heeft een wetsvoorstel klaar dat de strafmaat in zo'n geval 5 jaar hoger legt.

24 reacties

  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Mevrouw Van Cauter is een kampioen in brandjes blussen en in aankondigingspolitiek. Eerder ging ze de subsidies voor de godsdiensten op Duits model laten oplijsten, daarna de pedofilie binnen de kerk zwaar aanpakken, we wachten nog steeds, dus ook dit voorstel is gewoon publiciteit.
  • gerd Nunez-Garcia

    6 jaar geleden
    Ook al werd er alleen STOP geroepen, verkrachting is verkrachting. En dan nog eerst drogeren, aub laat dat gespuis niet lopen of stuur ze waar ze thuis horen. Schande!
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Momenteel is de maximumstraf tien jaar. Ik durf voor een bak bier met mevrouw Van Cauter wedden dat die smeerlappen van vorig weekend géén tien jaar zullen krijgen. De rechter zal bezwijken voor de argumenten van hun advocaten, genre "ze waren half verdoofd" en/of "ze werden niet bont en blauw geslagen". De enige remedie is de minimumstraf verhogen zodat ze écht bang worden gepakt te worden.
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Begin eerst eens met effectieve straffen toe te kennen aan verkrachters en niet met uitstel of voorwaardelijk... Of erger nog, de zaak te seponeren wegens achterstand op de rechtbanken!
  • wil baken

    6 jaar geleden
    Van Cauter weet van rohypnol maar bij het onderzoek vindt men daar geen sporen van, hoe weet die dat dan ? of roept die maar wat ?